Αρχική Περιφέρεια Πελοποννήσου Οι εκδηλώσεις του ’21 στο περιφερειακό συμβούλιο | Οι διευκρινίσεις Σπυριδάκου για...

Οι εκδηλώσεις του ’21 στο περιφερειακό συμβούλιο | Οι διευκρινίσεις Σπυριδάκου για την παραίτηση – Νίκας: “Που μπερδεύτηκα εγώ στην Επιτροπή;”

Επερώτηση σχετικά με τον Εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, της Περιφερειακής Συμβούλου κας Δημητρακοπούλου, μέλους της Γνωμοδοτικής Επιτροπής για τις επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 συζητήθηκε στο περιφερειακό συμβούλιο, σε μία συζήτηση με πολύ ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις.

Στην εισήγηση της η Τζένη Δημητρακοπούλου είπε … «Δεν λειτούργησε σωστά η Επιτροπή και αποκορύφωμα ήταν η παραίτηση της κυρίας Σπυριδάκου που έκανε εξαιρετική δουλειά.

Πρέπει να δούμε απολογιστικά που πήγαν τα χρήματα της προγραμματικής, αν δαπανήθηκε σωστά το δημόσιο χρήμα.

μας τιμά που δεν κάναμε τίποτα για την 25ημ αρτίου. αν στο Ραμοβούνι τιμήθηκε όπως έπρεπε ο Κολοκοτρώνης;

Ποιο είναι το σχέδιο για τη συνέχεια και τι προϋπολογισμός απαιτείται; Θα συνεχιστούν οι δράσεις και το 2022-2023;»

Η Ντίνα Νικολάκου μίλησε για «θαρραλέα παραίτηση Σπυριδάκου που ήθελε να προστατεύσει τον εαυτό της και το έκανε. Ζήσαμε τα 200 χρόνια και δεν κάναμε τίποτα, παρά μόνο μια παρουσία προσωπογραφιών σε μία απομονωμένη αίθουσα. Δεν αξιοποιήσαμε τη νέα τεχνολογία. Ζήσαμε στο Ραμοβούνι μια κατάσταση που δεν μπορώ να καταλάβω πως δέχεται η περιφερειακή αρχή.»

Ο Θανάσης Πετράκος σημείωσε … «Δημοκρατική η συμπεριφορά της πρώην Προέδρου της Επιτροπής κυρίας Σπυριδάκου και της απονείμουμε εύσημα. Ο Περιφερειάρχης έδειξε ότι δεν του αρέσει πως λειτουργήσουμε δημοκρατικά η επιτροπή και ενεργούσε αυθαίρετα, με αυταρχικό τρόπο και δημιουργούσε τετελεσμένα. Αντικατέστησε την Πρόεδρο της Επιτροπής αν και έπρεπε να έχει προηγηθεί Περιφερειακό Συμβούλιο και να ανακοινώσει τη νέα του επιλογή. Εκφράζουμε τη αλληλεγγύη μας στην κυρία Σπυριδάκου και είμαστε προβληματισμένοι αν πρέπει να συμμετέχουμε στην επιτροπή.»

Η Μαργαρίτα Σπυριδάκου ευχαρίστησε όλα τα μέλη της Επιτροπής, μίλησε για αρμονική συνεργασία και στη συνέχεια τόνισε ότι αρχικά ήρθε σε δύσκολη θέση με αφορμή το θέμα με το λογότυπο. Είχαμε συζητήσει με τον Περιφερειάρχη ότι θα ζητήσουμε προτάσεις, όμως στη συνέχεια ανακοινώθηκε συγκεκριμένο λογότυπο.

Σεβόμουν τις κατευθύνσεις της περιφερειακής αρχής αλλά μερικές φορές ήταν αντιφατικές.

Εκπόνησα μόνη επιχειρησιακό σχέδιο και το έστειλα στα μέλη της επιτροπής, στους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης μου και στους αρχηγούς των άλλων παρατάξεων. Με διαφορετική κατανομή των δαπανώ να μπορούσαμε να απασχολήσουμε με κατάλληλους ανθρώπους. Απογοητεύτηκα αλλά συνέχισα για να υλοποιηθούν οι εγκεκριμένες δράσεις. Με σειρά επιστολών μου επεσήμανε καθυστερήσεις, δυσκολίες και υποστελέχωση. Η δημιουργία ιστοσελίδας ήταν η τελευταία μου ελπίδα για την ανάδειξη των τόπων και των γεγονότων για την Επανάσταση. Για δύο μήνες συγκεντρώναμε υλικό αλλά διακόπηκε με εντολή του Περιφερειάρχη.  Γιατί τέτοια υποτίμηση; Αν είχε αφεθεί ελευθέρα να λειτουργήσει Επιτροπή, το αποτέλεσμα θα ήταν καλύτερο. Παραιτήθηκα αν και είχα κοπιάσει και είχα αγαπήσει το αντικείμενό μου.»

Η Πρόεδρος της Επιτροπής 2021 της Περιφέρειας Άννα Καλογεροπούλου είπε … «Έχουμε προγραμματίσει έκδοση επετειακών νομισμάτων σ ε συνεργασία με τη Σχολή Αργυροχρυσοχοΐας Στεμνίτσας. Θα γίνουν δύο σπουδαία ντοκιμαντέρ με τον κ. Μανουσάκη και με την κυρία Φλέσσα. Έχει δρομολογηθεί η συμμέτοχή στη ΔΕΘ, που θα είναι τιμώμενη Περιφέρεια. Έχει ετοιμαστεί ένα επετειακό βίντεο για την Επανάσταση του ’21. Σε όλα τα κτίρια των Περιφερειακών Ενοτήτων θα κρεμαστούν μπανερς και θα φωτιστούν. Κατατέθηκε στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης πρόταση και αναμένουμε την οριστική έγκρισή της από το Υπουργείο Εσωτερικών, για μια ολοκληρωμένη διαδρομή με πολυχώρους, ανοιχτά μουσεία με επίκεντρο την Τρίπολη που θα αποτελεί τον πυρήνα των δράσεων.»

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας τόνισε ότι δεν επενέβη στη γνωμοδοτική επιτροπή, μου επιδόθηκε μια παραίτηση και την έκανα αμέσως αποδεκτή. Δεν τρέφω μίσος. Πολιτική κάνουμε. Το ίδιο θα κάνω και για οποιαδήποτε άλλη παραίτηση. Που μπερδεύτηκα εγώ στην επιτροπή; Δεν παραίτησα εγώ κανένα Πρόεδρο.

Ήταν η πρώτη Βουλή των Ελλήνων η Μονή Καλτεζών. Το λογότυπο μπορεί να είναι άλλο από τη Μονή Καλτεζών. Εμείς είμαστε οι διάδοχοι της Πελοποννησιακής Γερουσίας. Η Θεσσαλονική θα γίνει επειδή το θέλει η περιφερειακή αρχή, το θέλει η κυβέρνηση, το θέλει η γνωμοδοτική επιτροπή και εντάχθηκε στο «Τρίτσης».

Υπάρχει χώρος στην κεντρική ιστοσελίδα που τη διαχειρίζεται επαγγελματίας δημοσιογράφος.

Θα οργανώσουμε μια ομάδα 15-20 ατόμων σε κάθε νομό που θα αναλάβουν την διοργάνωση των εκδηλώσεων. Θα διαθέσουμε κάτω από 1.000.000 ευρώ συν άλλο 1.000.000 από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης. Αυτά τα χρήματα θα διατεθούν. Τη σέβομαι την κυρία Σπυριδάκου, εγώ την πρότεινα και εκλέχτηκε στην ΕΝΠΕ.»

πηγή: kalimera-arkadia.gr