Αρχική Περιφέρεια Πελοποννήσου Ξεκίνησε με την Π.Ε. Αργολίδας η διαβούλευση για το νέο ΕΣΠΑ της...

Ξεκίνησε με την Π.Ε. Αργολίδας η διαβούλευση για το νέο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Με την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας ξεκίνησε το μεσημέρι σήμερα, Τετάρτη 2 Ιουνίου, η διαδικτυακή διαβούλευση για το νέο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου μεταξύ του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και φορέων από τις Περιφερειακές Ενότητες.

Στο πλαίσιο της διαβούλευσης -στην οποία συμμετείχαν δήμαρχοι, περιφερειακοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων-, ο περιφερειάρχης επισήμανε ότι ενώ οι ανάγκες στην Περιφέρεια είναι πολύ μεγάλες, η πίστωση που διατίθεται για υποδομές είναι μικρή, μόλις 340.000.000 ευρώ που φθάνουν τα 700.000.000 ευρώ με την υπερδέσμευση.

Ο περιφερειάρχης διαβεβαίωσε ότι θα γίνει ιεράρχηση των κατά τόπους αναγκών ώστε να υπάρξει ισόρροπη κατανομή στις Π.Ε.

Αναφερόμενος ειδικότερα στην Αργολίδα, ο Π. Νίκας τόνισε ότι πρόκειται για μια περιοχή με μεγάλες δυνατότητες, αλλά και σημαντικά ζητήματα, μεταξύ των οποίων η σύνδεσή της με τον αυτοκινητόδρομο, η επάρκεια νερού στην Ερμιονίδα, η ανεπάρκεια των Βιολογικών Καθαρισμών και το ανολοκλήρωτο έργο του Ανάβαλου.

Η διαβούλευση θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες με τις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες, με τον περιφερειάρχη να δεσμεύεται ότι θα είναι ουσιαστική και στο τέλος θα δημοσιοποιηθούν όλες οι προτάσεις.