Αρχική Περιφέρεια Πελοποννήσου Μέλος Επιτροπής Διαβούλευσης Περιφέρειας: Ο κ. Νίκας να ζητήσει συγνώμη και να...

Μέλος Επιτροπής Διαβούλευσης Περιφέρειας: Ο κ. Νίκας να ζητήσει συγνώμη και να αποσύρει το τουριστικό σποτ

Η μοναδική παγκόσμια δραστηριότητα ο τουρισμός, που φέρνει ανθρώπους και πολιτισμούς κοντά, που συνεισφέρει στο ΑΕΠ αρκετών χωρών και δημιουργεί εκατομμύρια θέσεις εργασίας, δέχθηκε πλήγμα από την πανδημία Covid-19 με πολλαπλές επιπτώσεις.

Η οικονομία της χώρας κατέρρευσε αρκετοί άνθρωποι που εργαζόντουσαν στον τομέα του τουρισμού είναι χωρίς εργασία την ώρα όπου οι υποχρεώσεις τρέχουν. Αυτή τη δύσκολη στιγμή που οι πολίτες με το ζόρι μπορούν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σπαταλούν χρήματα για σποτ για την προώθηση του τουρισμού και το μόνο που καταφέρνουν είναι να κάνουν την Πελοπόννησο έναν τουριστικό επαίτη!

 Δύο χρόνια περιμέναμε από τον κ. Νίκα αυτό το πολυπόθητο σποτ και το μόνο που κατάφερε είναι να μας δώσει μια μεγάλη απογοήτευση και να έχει το θράσος μαζί με την αρμόδια Αντιπεριφερειάρχη σε θέματα τουρισμού κα. Καλογεροπούλου να προσβάλλουν τους Πελοποννήσιους πολίτες, χρησιμοποιώντας κακόγουστο χιούμορ.

Η Πελοπόννησος όμως είναι ένα μεγάλο νησί που δεσπόζει στο κέντρο της Μεσογείου, είναι το κατ’ εξοχήν σημείο αναφορά της λεκάνης της Μεσογείου που συνδυάζει το θαλάσσιο με τον ορεινό τουρισμό. Οι Κινέζοι την λέξη «κρίση» τη γράφουν με δύο γράμματα, το ένα σημαίνει κίνδυνος και το άλλο σημαίνει ευκαιρία.

Δυστυχώς κύριοι της Περιφερειακής αρχής, χάσατε μια μεγάλη ευκαιρία να πάτε την Πελοπόννησο τουριστικά ακόμη πιο ψηλά απ’ότι την παραλάβετε από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή, την οποία κατηγορούσατε. Δυστυχώς αποδείξατε για ακόμη μια φορά ότι δεν έχετε σχεδιασμό, δεν διαθέτετε στρατηγική και περιορίζεστε στα μεγάλα λόγια.

Ζητώ από τον κ.Νίκα ως μέλος της Επιτροπής Διαβούλευσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου να ζητήσει ένα μεγάλο συγγνώμη, να αποσύρει το συγκεκριμένο βίντεο και να αναθέσει σε ειδικό επιστημονικό συνεργάτη συγκεκριμένη έρευνα προκειμένου να προκύψουν τα συγκριτικά και ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Πελοποννήσου ως τουριστικό προορισμό.

Μέχρι τότε θα ήταν χρήσιμο να μην προβεί σε οποιαδήποτε δράση τουριστικής προβολής, γιατί μόνο δυσφήμηση μπορεί να επιφέρει στην Πελοπόννησο.

Το μέλος της Επιτροπής Διαβούλευσης
της Περιφέρειας Πελοποννήσου
Χρήστος Αγγελόπουλος