Αρχική Περιφέρεια Πελοποννήσου Η Π.Ε. Αργολίδας υλοποιεί έργο βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στον Μπουκόβραχο

Η Π.Ε. Αργολίδας υλοποιεί έργο βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στον Μπουκόβραχο [βίντεο]

Αυτοψία συνοδευόμενος από κλιμάκιο της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας διενήργησε ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μαλτέζος σήμερα, Τρίτη 24 Αυγούστου, στην περιοχή του Μπουκόβραχου, όπου η Περιφερειακή Ενότητα εκτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο στον επαρχιακό δρόμο του χωριού Γυμνό.

Η παρέμβαση στο συγκεκριμένο στενό σημείο ήταν αναγκαία καθώς ο δρόμος, λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος -ειδικά τον χειμώνα-, γινόταν απροσπέλαστος, με συνέπεια η μοναδική πρόσβαση που απέμενε για το χωριό και προς την ευρύτερη περιοχή του Φαρμακά να γίνεται μόνο από τη Νεμέα.

Το έργο που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους δύο μήνες, έχει προϋπολογισμό 450.000 ευρώ, ενώ η εργολαβική σύμβαση υπογράφηκε τον περασμένο Μάρτιο. Στο πλαίσιο της εργολαβίας διαπλατύνεται στα 6 μέτρα ο δρόμος, σε ένα μήκος 2 χιλιομέτρων, ενώ κατασκευάζεται χάνδακας απορροής υδάτων και τοποθετούνται στηθαία ασφαλείας, ώστε η διέλευση -για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής- να καθίσταται ασφαλής όλους τους μήνες του χρόνου. Επίσης, η Περιφέρεια Πελοποννήσου προβαίνει σε διαγράμμιση σε όλο το μήκος του δρόμου, υλοποιώντας παράλληλα εργολαβία διαπλάτυνσης του δρόμου από το Γυμνό μέχρι τον Φαρμακά.

“Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, γνωρίζοντας την ιδιαίτερη φυσική ομορφιά της εν λόγω περιοχής, κάνει σημαντικές προσπάθειες για τη στήριξη της ορεινής Αργολίδας και ιδιαίτερα της περιοχής του Φαρμακά, όπου με την άοκνη προσπάθεια του μητροπολίτη Αργολίδας και τη στήριξη από την Περιφέρεια θα επαναλειτουργήσουν και οι παιδικές κατασκηνώσεις, οι οποίες αναμένεται να δώσουν ζωή και γενικότερα αναπτυξιακή ώθηση στην περιοχή” σημείωσε σε σχετικές δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γ. Μαλτέζος.