Αρχική Περιφέρεια Πελοποννήσου Η Π.Ε. Αργολίδας στην εκδήλωση της ΕΣΑμεΑ στο Ναύπλιο

Η Π.Ε. Αργολίδας στην εκδήλωση της ΕΣΑμεΑ στο Ναύπλιο

Παρέμβαση στην εκδήλωση που διοργάνωσε στο Ναύπλιο την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) έκανε ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Δημήτρης Σχοινοχωρίτης.

Αλλοι ομιλητές στην εν λόγω εκδήλωση, με θέμα “Τα δικαιώματα και οι κοινωνικές παροχές για τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους. Ο ρόλος των τοπικών αρχών, των κοινωνικών εταίρων και των οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου”, ήταν ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Γιάννης Βαρδακαστάνης, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Πελοποννήσου Νίκος Καραλής, εκπρόσωποι φορέων, υπηρεσιών κ.α.

Η ΕΣΑμεΑ -μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Πελοπόννησος 2014 – 2020”, με τη συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από εθνικούς πόρους, μέσω του ΠΔΕ- υλοποιεί την πράξη “Αγησίλαος” που αφορά στην “Καταπολέμηση των διακρίσεων και προώθηση της κοινωνικής και εργασιακής ένταξης για τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους που διαβιούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου”.

Σκοπός του προγράμματος είναι η προώθηση της κοινωνικής ένταξης των ατόμων με αναπηρία, των ατόμων με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους που διαβιούν στην Περιφέρεια της Πελοποννήσου και η πρόσβαση και επανένταξη των ατόμων με αναπηρία ή/και χρόνιες παθήσεις στην αγορά εργασίας.