Αρχική Περιφέρεια Πελοποννήσου Η Αντωνία Μπούζα ζητά ενημέρωση για το έργο και την αποτελεσματικότητα των...

Η Αντωνία Μπούζα ζητά ενημέρωση για το έργο και την αποτελεσματικότητα των εντεταλμένων συμβούλων της Περιφέρειας

Με αποφάσεις του κ.Περιφερειάρχη, μακριά από το πνεύμα του Νόμου και της πολιτικής ηθικής (επειδή έγιναν κρυφίως), χωρίς ανακοινώσιμες προγραμματικές συμφωνίες και συγκλίσεις στην κοινωνία, επήλθε πλήρωση θέσεων Εντεταλμένων Συμβούλων έμμισθων ή μη , με πρόσχημα κάποια αντικείμενα δράσης, μεγάλης ή μηδαμινής σημασίας αντίστοιχα.

Έτσι από τον Οκτώβριο του 2019 ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γιάννης Μπουντρούκας, επικεφαλής Παράταξης  «Πελοποννησιακής Συμμαχίας» που είχε λάβει το χρίσμα του ΚΙΝΑΛ στις εκλογές του 2019 και από το Μάρτιο του 2021 ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ.Γιώργος Οικονόμου που είχε εκλεγεί με την Παράταξη της «Νέας Πελοποννήσου», κατέχουν θέσεις Εντεταλμένων Συμβούλων της Περιφ. Αρχής .

Οι θεματικές που  χειρίζονται, είναι για τον κ.Μπουντρούκα το ιδιαιτέρως κομβικό και καίριο για την πορεία του τόπου και την επιβίωση νοικοκυριών και επιχειρήσεων, αντικείμενο της καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας. Ιδίως την περίοδο covid 19 όπου σέρνεται ακόμη η καταβολή της μη επιστρεπτέας αποζημίωσης και υπάρχει αναταραχή για την αναποτελεσματικότητα του σχεδιασμού και για την πλουσιοπάροχη στήριξη των ολίγων και όχι των πολλών από το Πρόγραμμα Ενίσχυσης μικρών και πολύ μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς και άλλες δράσεις που έπρεπε να έχουν τρέξει για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την αξιοποίηση κάθε πρόσφορου χρηματοδοτικού εργαλείου, χρήσιμου για τη μεταστροφή προς το καλύτερο της τοπικής οικονομίας και διαφαίνεται η σπουδαιότητα του αντικειμένου που έχει κληθεί να υπηρετήσει ο κ.Μπουντρούκας.

Στον αντίποδα όμως βρίσκεται η ανάθεση αντικειμένου που προσβάλει τους νοήμονες, για τον έτερο εντεταλμένο κ.Οικονόμου, μιας και όσα  ανέλαβε, εμπίπτουν σαφώς στις αρμοδιότητες του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών Αργολίδας και Κορινθίας κ.Βυτινιώτη. Ο κ.Οικονόμου ανέλαβε την παρακολούθηση της πορείας ανέγερσης  Διοικητηρίου Π.Ε.Κορινθίας στην Κόρινθο και την παρακολούθηση προώθησης έργων στο Αστεροσκοπείο Κρυονερίου.

Επειδή η αυτοδιοίκηση οφείλει να ξεφεύγει από αδιέξοδους τακτικισμούς, από ασκήσεις επί χάρτου και να αποκτήσει την οντότητα και χρησιμότητα που της αναλογεί μέσα σε μία ευνομούμενη Πολιτεία, επειδή η σιωπηλή αποδοχή ασχημειών στο πολιτικό πεδίο αποβαίνει σε βάρος του τόπου, επειδή η αυτοδιοίκηση είναι συλλογικότητα και όχι ενός ανδρός Αρχή, επειδή η κοινωνία δυσθυμεί από την αδράνεια και την αναποτελεσματικότητα και επειδή οι καιροί ου μενετοί……

ΕΡΩΤΑΣΘΕ:

  • Επί ποίας αρχικής Προγραμματικής συμφωνίας οδηγήθηκε η Περιφερειακή Αρχή στις συμπορεύσεις αυτές και αν αυτή η συμφωνία τηρείται ;
  • Προτίθεται η Περιφερειακή Αρχή να συνεργαστεί και επίσημα με άλλες Παρατάξεις, όπως  π.χ. με η «Λαϊκή Συσπείρωση» που εκφράζει το ΚΚΕ και με την «Ελληνική Αυγή για την Πελοπόννησο» που εκφράζει τη Χρυσή Αυγή, μιας και ατύπως συνεργάζονται;
  • Πότε θα γίνει απολογισμός δράσεων-ενεργειών και ενημέρωση του Περιφερειακού Συμβουλίου περί των πρωτοβουλιών, ιδίως του εντεταλμένου Συμβούλου κ. Μπουντρούκα που ως γνωστόν εκπροσωπεί διαφορετική παράταξη και προέρχεται από άλλη ιδεολογική αφετηρία καθώς και του έτερου κ. Οικονόμου που ανεξαρτητοποιήθηκε;
  • Θα πρέπει επίσης ο κ.Περιφερειάρχης να μας ενημερώσει αν απολαμβάνει εμπιστοσύνης ο κ.Βυτινιώτης διότι ενέχει μία παραδοξότητα το γεγονός της εμβόλιμης πολιτικής ενίσχυσης αντικειμένων τα οποία ανάγονται στις αρμοδιότητές του.( Ενημερωτικά, σε ότι αφορά την Κορινθία, η τοπική κοινωνία δυσθυμεί για την ανέγερση Διοικητηρίου Π.Ε.Κορινθίας στην Κόρινθο, ενώ η ενίσχυση της πολιτικής επιτήρησης για μία αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Αστεροσκοπείο Κρυονερίου Κορινθίας, προκαλεί κάθε νοήμονα Πελοποννήσιο).
  • Επειδή ξεκάθαρα, κυρίως στις αρμοδιότητες του κ.Οικονόμου, διαφαίνεται μία παραδοξότητα, επιβάλλεται  να ενημερωθεί από τους υπευθύνους, το Περιφερειακό Συμβούλιο για όλα τα ανωτέρω.