Αρχική Περιφέρεια Πελοποννήσου Είναι άδικο να λέγεσαι Αχαιός και να λογίζεσαι στη Δυτική Ελλάδα

Είναι άδικο να λέγεσαι Αχαιός και να λογίζεσαι στη Δυτική Ελλάδα

Άρθρο του Δημήτρη Μπαλή στο huffingtonpost.gr

Στην Ελλάδα των πολλών παράδοξων και του αισθήματος «να τους ικανοποιήσουμε όλους», υπάρχουν στρεβλώσεις που σε κάνουν να πιστεύεις ότι αυτή η χώρα κάνει τα βήματα των νησιώτικων χορών: δύο – τρία μπροστά και ένα πίσω.

Για την παραδοξότητα της διοικητικής διαίρεσης της Πελοποννήσου έχουν γραφτεί αρκετά, ωστόσο καμία κυβέρνηση δεν τολμά να την ενώσει ξανά. Οι λόγοι, προφανώς, ήταν και παραμένουν πολιτικοί. Που θα είναι η έδρα; Στην Πάτρα, που είναι και η μεγαλύτερη πληθυσμιακά ή στην Τρίπολη και την Καλαμάτα. Διότι από όλες αυτές τις περιοχές, είχαμε πρωθυπουργούς και πρόεδρο της Δημοκρατίας, βουλευτές ισχυρούς.

Ετσι, βρέθηκε η παράλογη λύση να έχουμε δύο περιφέρειες, με την Πελοποννήσου να περιλαμβάνει: Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία, Μεσσηνία και Λακωνία, παίρνοντας και τμήμα που θα έπρεπε να είναι στην Περιφέρεια Αττικής, όπως το Λουτράκι και οι Αγιοι Θεόδωροι, αλλά δεν πήρε τα Κήθυρα (!), που εντάχθηκαν στην Περιφέρεια Αττικής, μαζί με τα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Μιλάμε για παραλογισμό, ο οποίος ενισχύεται από την εικόνα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, η οποία πήρε Αχαϊα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία, που ακόμα και ο πιο αδαής, βλέποντας τον χάρτη, θα την ενέτασσε είτε στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είτε στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Τούτων δοθέντων, το αποτέλεσμα είναι οι νομοί που εντάσσονται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου να κινούνται με υψηλή ταχύτητα και οι δύο νομοί της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, να μένουν από σασμάν.

Διαβάστε την συνέχει του άρθρου στο huffingtonpost.gr