Αρχική Περιφέρεια Πελοποννήσου Δ. Δρούγκας: Περιφερειακό Συμβούλιο που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον του Σεφερλή για...

Δ. Δρούγκας: Περιφερειακό Συμβούλιο που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον του Σεφερλή για παράσταση στο Δελφινάριο

Σε γραπτή ανάρτησή του, ο περιφερειακός σύμβουλος Δημοσθένης Δρούγκας, αναφέρει για το τελευταίο περιφερειακό συμβούλιο..

“Μη νομίζετε ότι πλήττουμε στα περιφερειακά συμβούλια. Όλο και κάτι νέο εφευρίσκει ο περιφερειάρχης και κρατά το ενδιαφέρον μας αμείωτο. Σήμερα ξεκινήσαμε την συνεδρίαση με μια ένσταση επί της διαδικασίας. Δεν έχει καμία σημασία αν ήταν ορθό ή όχι το αίτημα της συνάδελφου κ. Δημητρακοπούλου.

Εμείς θεωρούμε ότι ήταν ορθό, ο κ περιφερειάρχης και η παράταξη του το θεώρησαν λάθος. Το μεγάλο ζήτημα , που πλέον καθίσταται συνήθεια, είναι ότι για μία ακόμα φορά ο περιφερειάρχης δήλωσε βροντόφωνα ότι γράφει στα παλιά του τα παπούτσια το ΠΕΣΥΠ, την γνώμη μας και τις αποφάσεις του, διανθίζοντας τα με την μόνιμη επωδό του περί του πόσο επιζήμια είναι η απλή αναλογική για την πορεία της χώρας. Λες και τόσες δεκαετίες που κυβερνάνε με ενισχυμένη, και η χώρα και η αυτοδιοίκηση μεγαλούργησαν.

Το κωμικό είναι ότι αφού δήλωσε αυτά τα τραγικά, ζήτησε να αποχωρήσει η παράταξη του απ’ την συνεδρίαση. Εδώ πλέον μιλάμε για παγκόσμια πρωτοτυπία, να αποχωρεί η παράταξη της πλειοψηφίας από συνεδρίαση. Εμένα προσωπικά δεν με απασχολεί καθόλου το τι λέει ο κ Νίκας στις προσωπικές του συναναστροφές. Με απασχολεί όμως πάρα πολύ το τι λέει ο περιφερειάρχης στο Συμβούλιο. Γιατί αυτά τα τραγικά , που του γίναν συνήθεια να λέει, δεν προσβάλουν πρόσωπα. Προσβάλουν θεσμούς, προσβάλουν την ψήφο των πολιτών, προσβάλουν την δημοκρατία.

Αυτές οι λεκτικές ακροβασίες του κ Νίκα είναι πάρα πολύ επικίνδυνες και ενδεικτικές του τρόπου και του μοντέλου που επιθυμεί να διοικεί. Στη συνέχεια και αφού ολοκληρώσαμε το θέμα επί της διαδικασίας αποχωρήσαμε όλες οι παρατάξεις και οι 6 βγάλαμε κοινή ανακοίνωση.

Μόλις αποχωρήσαμε εμείς επέστρεψε η παράταξη του κ Νίκα και συνέχισε το συμβούλιο με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Αν θεωρούν ότι με όλα αυτά τα κωμικοτραγικά θα τονώσουν το ενδιαφέρον των νέων ανθρώπων για τα κοινά είναι γελασμένοι. Το πολύ πολύ να κεντρίσουν το ενδιαφέρον του Σεφερλή για να ανεβάσει καμία παράσταση στο Δελφινάριο.”