Αρχική Περιφέρεια Πελοποννήσου Γ. Μαλτέζος: Oι τουριστικές μετακινήσεις επιβάρυναν την επιδημιολογική εικόνα στην Αργολίδα

Γ. Μαλτέζος: Oι τουριστικές μετακινήσεις επιβάρυναν την επιδημιολογική εικόνα στην Αργολίδα

Λίγη ώρα αφότου οι αρχές της Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωναν την επιβολή μίνι lockdown στην Αργολίδα και το οποίο ισχύει από σήμερα Παρασκευή 10/9, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Ιωάννης Μαλτέζος μίλησε στο GRTimes για το που οφείλεται η επιδημιολογική εικόνα του νομού.

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας το πρόγραμμα εμβολιασμού βρίσκεται σε σαφώς καλύτερα επίπεδα από άλλους νομούς της Πελοποννήσου. Ωστόσο η αύξηση του τουρισμού κατά τον μήνα Αύγουστο, αλλά και το γεγονός οτι το Ναύπλιο και το Πόρτο Χέλι αποτελούν ενδιάμεσους σταθμούς για τουρίστες που ξεκινούν από την Αθήνα, έχει παίξει καταλυτικό ρόλο στο επιδημιολογικό φορτίο, σύμφωνα με τον κ. Μαλτέζο.

«Αν και δεν μου αρέσει να κάνω εικασίες, σε αυτή την περίπτωση θεωρώ ότι κομβικό ρόλο στην επιβάρυνση της επιδημιολογικής εικόνας έχει παίξει οι τουριστικές μετακινήσεις σε συνδυασμό με την χαλάρωση των μέτρων τους μήνες του καλοκαιριού. Ειδικά το Ναύπλιο αλλά και το Πόρτο Χέλι λειτουργούν ως city break για τουρίστες που ξεκίνησαν από την Αθήνα» τόνισε χαρακτηριστικά στο GRTimes ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας.

πηγή: grtimes.gr