Αρχική Περιφέρεια Πελοποννήσου Απορρίφθηκε η προσφυγή Τατούλη για την πρόσληψη 127 ατόμων από την Περιφέρεια

Απορρίφθηκε η προσφυγή Τατούλη για την πρόσληψη 127 ατόμων από την Περιφέρεια

Ομόφωνα απέρριψε ως αβάσιμη, η Α΄ Επιτροπή του άρθρου 68 Π.Δ. 30/1996 των νομών Αρκαδίας, Αργολίδας και Κορινθίας, την αίτηση που ο τ. περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου, είχε καταθέσει κατά του κύρους απόφασης που είχε λάβει στις αρχές του περασμένου Ιανουαρίου η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας.

Με την εν λόγω απόφασή της (22/2021) η Οικονομική Επιτροπή είχε εγκρίνει την σύναψη 127 συμβάσεων προσωπικού ορισμένου χρόνου για την κάλυψη κατεπειγουσών εκτάκτων αναγκών, εξ αιτίας της ανάγκης λήψης προληπτικών κατασταλτικών μέτρων, στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς της covid-19.

Στην αίτησή του, ο τ. περιφερειάρχης ισχυριζόταν ότι μεταξύ των 127 συμβάσεων μόλις 13 αφορούσαν ειδικότητες που σχετίζονται άμεσα με την προστασία διασποράς της covid-19 με τις υπόλοιπες να “αφορούν ειδικότητες που δεν έχουν καμία σχέση με την αντιμετώπιση της διασποράς”.

Η Επιτροπή του άρθρου 68 επικαλείται τη σχετική νομοθεσία -μεταξύ άλλων και τις διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου 74 του νόμου 4745/2020- παρατηρώντας ότι από το σύνολο των παρεσχεθέντων στοιχείων των υπηρεσιών της Περιφέρειας προκύπτει ότι “ο λόγος προσφυγής είναι απορριπτέος ως αβάσιμος και δεν υφίστανται άλλοι λόγοι προσφυγής”.

(ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ)