Αρχική Περιφέρεια Πελοποννήσου Το θέμα του Υδατοδρομίου στο Ναύπλιο θα συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Το θέμα του Υδατοδρομίου στο Ναύπλιο θα συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Καλείστε στην 1η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 31 Ιανουαρίου 2022, ημέρα Δευτέρα και ώρα 4.00 μ.μ,  στο «Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης», για τη λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα, κατ΄ εφαρμογή:

Της αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 2158/14-1-2022 (ΦΕΚ Β ́ 67) ΚΥΑ με θέμα «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας, για το

διάστημα από τη Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 6:00».

Την αρ. 642/24-9-2021 Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών «Λειτουργία Συλλογικών Οργάνων των Περιφερειών κατά το διάστημα εφαρμογής των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, σύμφωνα με το άρθρο 67 του Ν. 4830/2021 (Α’ 169)».

Συμπληρωματική ενίσχυση του εισοδήματος των σταφιδοπαραγωγών από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  Ο Περιφερειακός Σύμβουλος ο οποίος θα οριστεί από τους υπογράφοντες Συμβούλους

Διαδικασία ελέγχου : 

Επερωτήσεις Περιφερειακών Συμβούλων, κατά σειρά κατάθεσης.

Θέματα Ημερήσιας Διάταξης : 

ΘΕΜΑTA ΕΔΡΑΣ

Γνωμοδότηση επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Περιφερειακού Σχεδίου για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή (ΠεΣΠΚΑ) Περιφέρειας Πελοποννήσου.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ανδρέας Τσουκαλάς

Γνωμοδότηση επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης 2021 – 2027.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος

Γνωμοδότηση επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Περιφερειακού Προγράμματος Ανάπτυξης (ΠΠΑ) της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος

ΘΕΜΑTA ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Έγκριση του αριθ. 12/05-01-2022 αποσπάσματος πρακτικού της Επιτροπής Παρακολούθησης ΕΑΠ Λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος

Έγκριση εκτροπής – διακοπής κυκλοφορίας στην Επαρχιακή Οδό Σταυροδρόμι – Κοντοβάζαινα προς Κούμανι από Τρόπαια, γέφυρα Πηδήματος και Μοναστηράκι (αρ. 51) για την αντικατάσταση τμήματος αγωγού ύδρευσης.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Εμμανουήλ Σκαντζός

Καθορισμός τέλους Λαϊκών Αγορών στην ΔΚ Τρίπολης.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Εμμανουήλ Σκαντζός

ΘΕΜΑTA ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) «Λειτουργία του εμπορικού και επιβατικού Λιμένα Ναυπλίου, εκβάθυνση του Λιμένα και υποστήριξη κρηπιδωμάτων. Τροποποίηση ΑΕΠΟ για τη δημιουργία του “Υδατοδρομίου Λιμένα Ναυπλίου” στη ΔΕ Ναυπλιέων του Δήμου Ναυπλιέων ΠΕ Αργολίδας της Περιφέρειας Πελοποννήσου».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Δημήτριος Σχοινοχωρίτης

ΘΕΜΑTA ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Έγκριση θέσπισης παγίων χορηγημάτων καθαριότητας για τις υπηρεσίες της ΠΕ Κορινθίας για το οικονομικό έτος 2022.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αθηνά Κόρκα – Κώνστα

Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) «Βελτίωση της υφιστάμενης Π.Ε.Ο. Κορίνθου Πατρών στην περιοχή Ισθμού Κορινθίας».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αναστάσιος Γκιολής

Γνωμοδότηση επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του ΓΠΣ της ΔΕ Άσσου – Λεχαίου του Δήμου Κορινθίων Περιφέρειας Πελοποννήσου.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γεώργιος Οικονόμου

ΘΕΜΑTA ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου με τίτλο: «Κατασκευή και λειτουργία συγκροτήματος τριών Αιολικών Σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη θέση ΚΟΥΝΟΣ, των ΔΕ Μονεμβασιάς και Βοιών ισχύος 105,6 MW, στη θέση ΡΑΧΕΣ – ΧΟΥΝΑΡΙΑ στη ΔΕ Μονεμβασιάς, ισχύος 24 MW και των κοινών συνοδών τους έργων, οι οποίοι εν συνόλω χωροθετούνται στο Δήμο Μονεμβασιάς της ΠΕ Λακωνίας Περιφέρειας Πελοποννήσου.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Βερούτης

ΘΕΜΑTA MΕΣΣΗΝΙΑΣ

Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου με τίτλο: «Εγκατάσταση και λειτουργία Μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιορευστά – βιοέλαια, ισχύος 997,50 KW», της εταιρείας «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ KELEN ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Π.Ε.», στη θέση «ΚΑΣΚΟΥΤΗ ΓΡΑΝΑ – Αγροτεμάχιο υπ΄ αριθμ. 38», της Τ.Κ. Αντικαλάμου, της Δ.Ε. Καλαμάτας, του Δήμου Καλαμάτας, της Π.Ε. Μεσσηνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ανδρέας Τσουκαλάς

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΛΤΕΖΟΣ