Αρχική Περιφέρεια Πελοποννήσου Σπυριδάκου: Ο πρώτος ψεκασμός δακοκτονίας θα ξεκινήσει τις προσεχείς μέρες, αλλά ίσως...

Σπυριδάκου: Ο πρώτος ψεκασμός δακοκτονίας θα ξεκινήσει τις προσεχείς μέρες, αλλά ίσως είναι ήδη αργά

Στα ζητήματα που έχουν προκύψει εξαιτίας των καθυστερήσεων σε ότι αφορά τη δακοκτονία αναφέρθηκε σε δελτίο τύπου η Μαργαρίτα Σπυριδάκου. Αναλυτικότερα…

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δακοχρονιά σε Λαδοχρονιά!

Σημαντικό στάδιο στην δακοκτονία είναι το στάδιο της παγιδοθεσίας καθώς εντοπίζεται η βαρύτητα της δακοπροσβολής και οι περιοχές που πάσχουν ώστε να ξεκινήσει έγκαιρα ο ψεκασμός είτε από τους εργολάβους δακοκτονίας, είτε από ιδιώτες που θέλουν να ψεκάσουν έγκαιρα.

Όπως με ενημέρωσαν αγρότες της περιοχής Συκέας, Μεταμόρφωσης, Παπαδιανίκων, Μολάων, αυτή τη στιγμή θα έπρεπε να είχε γίνει η 4η αλλαγή στις παγίδες, όμως δεν έχουν τοποθετηθεί ούτε οι πρώτες. Κάποιοι αγρότες προμηθεύτηκαν με δικό τους κόστος τις παγίδες και ήδη έχουν προχωρήσει σε ψεκασμούς καθώς ήδη εμφανίζονται 40,50 έντομα σε κάθε παγίδα.

Ο πρώτος ψεκασμός στα πλαίσια της Δακοκτονίας θα ξεκινήσει τις προσεχείς μέρες από τα συνεργεία από ότι πληροφορήθηκα αλλά ίσως είναι ήδη αργά.

Επ’ ουδενί δεν θέλουμε να γίνουμε θεατές μιας ακόμα καταστροφής στο εισόδημα των αγροτών, ειδικά σε μια καθ’ ομολογία δύσκολη περίοδο για την οικονομία της χώρας μας.

Μαργαρίτα Σπυριδάκου
Χειρουργός Οδοντίατρος
Περιφερειακή Σύμβουλος ΠΕ Λακωνίας