Αρχική Περιφέρεια Πελοποννήσου Σκαντζός: Ήταν εμφανές ότι υπήρχε συνεννόηση ανάμεσα σε Δημητρακοπούλου και Νικολάκου στο...

Σκαντζός: Ήταν εμφανές ότι υπήρχε συνεννόηση ανάμεσα σε Δημητρακοπούλου και Νικολάκου στο περιφερειακό συμβούλιο” [video]

Μεγάλη ένταση προκλήθηκε κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου, με αφορμή τη συνέχεια της συζήτησης για τη Γνωμοδοτική Επιτροπή του 2021, που είχε ως αποτέλεσμα την αποχώρηση της παράταξης του Περιφερειάρχη, Παναγιώτη Νίκα, από το συγκεκριμένο θέμα.

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, Μανώλης Σκαντζός, μίλησε για τα ‘όσα συνέβησαν στη συνεδρίαση της Δευτέρας και έδωσε τις δικές του εξηγήσεις.

«Το θέμα για τις εκδηλώσεις του 2021 έχει συζητηθεί επανειλημμένως στο Περιφερειακό συμβούλιο, έχουν καταναλωθεί πολλές ώρες στη Γνωμοδοτική Επιτροπή, που υπάρχει και λειτουργεί στην Περιφέρεια. […] Έχει γίνει ένας εξαντλητικότατος διάλογος γύρω από αυτό το θέμα και φτάνουμε να υλοποιούμε κάποια πράγματα», ήταν ένα γενικότερο σχόλιο του κ. Σκαντζού.

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου μίλησε για υποχωρήσεις που γίνονται από την πλευρά της παράταξης του Περιφερειάρχη, προκειμένου να συζητηθούν θέματα εκτός προγραμματισμού, καθυστερώντας άλλα που κρίνονται απαραίτητα, ενώ σε σχέση με το χθεσινό συμβάν έκανε λόγο για συντονισμένη ενέργεια μεταξύ των  παρατάξεων ή προσώπων της αντιπολίτευσης, καθώς αυτό «αποδείχθηκε εκ των πραγμάτων» στη συνέχεια.

«Είναι εμφανές ότι υπήρχε συνεννόηση ανάμεσα στην κυρία Δημητρακοπούλου και στην κυρία Νικολάκου για να μπει ένα θέμα που είχαν συμφωνήσει οι επικεφαλής να τελειώσει στο προηγούμενο συμβούλιο» είπε.

«Όλο αυτό ήταν ένα πρόσχημα προκειμένου να εκμεταλλευτούν το ζήτημα που ενδεχομένως έχει προκύψει με την κυρία Σπυριδάκου», συμπλήρωσε ο κ. Σκαντζός, ενώ θέλησε να διευκρινίσει το γεγονός ότι η αποχώρηση της περιφερειακής αρχής  από το Συμβούλιο, αφορούσε μόνο το συγκεκριμένο θέμα και όχι οποιοδήποτε άλλο.

Σχολίασε δε και διαφώνησε με τον χαρακτηρισμό «αντιδημοκρατικός» που προσάφθηκε στον κύριο Νίκα, ενώ με τα λεγόμενά του τόνισε τα εξής … «εδώ υπάρχουν σκοπιμότητες, αυτό είναι ξεκάθαρο […]. Η κυρία Δημητρακοπούλου μίλησε επί 15 λεπτά στο προηγούμενο συμβούλιο, το ίδιο η κυρία Νικολάκου και η κυρία Σπυριδάκου. Είναι προσχήματα εν αμαρτίαις». «Μπορεί να έχει γίνει μια πολιτική συμφωνία, να το κάνουν και να εξηγήσουν όμως στο λαό αυτά που έλεγαν πριν. Δεν ξέρουν όλοι πως κυβέρνησε η παράταξη του κ. Τατούλη; Δεν υπήρχε λόγος από κανέναν. Αυτό είναι Δημοκρατία; Δημιουργείται στο Περιφερειακό Συμβούλιο ένα εμπόδιο ανυπέρβλητο», είπε ο κ. Σκαντζός, ενώ μίλησε και για το πόσο σημαντική είναι η υλοποίηση έργων για τον τόπο και τον λαό. «Η παράταξη του κ. Τατούλη δεν θέλει να μπει ούτε ένα καρφί στον τοίχο. Ας το δηλώσει η κυρία Δημητρακοπούλου αν συμφωνεί με αυτή τη λογική. Να το πει και ο κ. Δέδες και ο κ. Πετράκος και όλοι.»

Κλείνοντας, πληροφόρησε πως σήμερα είναι η μέρα όπου υποβάλλεται ηλεκτρονικά η ένταξη του έργου του Ξηροπηγάδου στο ΕΣΠΑ.

Πηγή: kalimera-arkadia.gr