Αρχική Περιφέρεια Πελοποννήσου Π. Νίκας: Θα ήταν κρίμα να μην έχει η Πελοπόννησος φυσικό αέριο...

Π. Νίκας: Θα ήταν κρίμα να μην έχει η Πελοπόννησος φυσικό αέριο και τρένο

«Κάναμε πολύ μεγάλο αγώνα ώστε να εντάξουμε το ποσό των 20 εκατ. ευρώ για την ΔΕΔΑ και για δημόσιο έργο, δηλαδή αγωγούς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης. Σε σχέση με την απόφαση να δημιουργηθεί αγωγός φυσικού αερίου στη Μεγαλόπολη ο κύριος Νίκας τόνισε πως ήταν «φυσιολογικό» ενώ για το φυσικό αέριο και την εγκατάσταση αγωγών στην Τρίπολη ο Περιφερειάρχης είπε: «Μην το περιμένει ο κόσμος στην πόρτα του. Θα συνδεθούν κάποιες δεκάδες επιχειρήσεις κατά κανόνα ή κάποια γειτονιά και από τα έσοδα τα οποία θα υπάρχουν θα επεκτείνεται το φυσικό αέριο».

Ο κ. Νίκας συμπλήρωσε πως στόχος της Περιφέρειας είναι να μπουν στη διαδικασία του φυσικού αερίου γειτονιές σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Πελοποννήσου, κάτι το οποίο θα αποφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα, ενώ παράλληλα υπογράμμισε και το γεγονός ότι  «δεν μπορεί η Περιφέρειά μας να έχει διαφορετικά τιμολόγια από αυτά που έχει η Αθήνα».

Για την Τρίπολη και την Κόρινθο έχουν ήδη πραγματοποιηθεί ενέργειες ενώ ταυτόχρονα έχει οριστεί και μία συγκεκριμένη κατεύθυνση … «Την Περιφέρεια την ενδιαφέρει όλες οι πόλεις να έχουν φυσικό αέριο, απλά δεν θα έχουν από τη μία μέρα στην άλλη», τόνισε.

Ο κ. Νίκας μίλησε επίσης και για τις προσπάθειες που έχει καταβάλει προκειμένου να έρθει το φυσικό αέριο στην Πελοπόννησο αλλά και να ενταχθούν χρήματα στο ΕΣΠΑ και ταυτόχρονα είπε τα εξής: «χαίρομαι για την εξέλιξη να ξεκινήσουμε το φυσικό αέριο. Θα ήταν κρίμα να μην έχει η Πελοπόννησος φυσικό αέριο […] Θέλουμε το έργο να γίνει μόνο μέσω της δημόσιας επιχείρησης, γιατί θέλουμε οι αγωγοί να είναι δημόσιο αγαθό και να εξυπηρετήσουν το υγραέριο το οποίο έρχεται».

Για το τρένο

Για την επαναλειτουργία της γραμμής τρένων, ο Περιφερειάρχης ανέφερε τα εξής: «Κάναμε έναν πολύ μεγάλο αγώνα τον οποίο ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή […] Με πολύ μεγάλη προσπάθεια κατορθώσαμε την επαναλειτουργία του τρένου μέχρι το Ναύπλιο με ένα ποσό της τάξεως των 12 εκατ. ευρώ». Ο κύριος Νίκας δεσμεύτηκε επίσης ότι τους προσεχείς μήνες  «το τρένο θα σφυρίξει μέχρι το Ναύπλιο και ο χρόνος θα είναι ανταγωνιστικός» ενώ έκρινε αναγκαίο «το τρένο να κατέβει στην Τρίπολη, να κατέβει και στην Μεγαλόπολη» με στόχο την ανάπτυξη και των βιομηχανικών περιοχών. «Είμαι βέβαιος ότι θα επαναλειτουργήσει το τρένο στη Πελοπόννησο και σε δεύτερη φάση να δούμε την κανονικοποίηση της γραμμής […] με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια», τόνισε ο Περιφερειάρχης