Αρχική Περιφέρεια Πελοποννήσου Περιφέρεια Πελοποννήσου: Κοινή πρόταση έκτακτης και κατεπείγουσας συνεδρίασης σχετικά με τις εξελίξεις...

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Κοινή πρόταση έκτακτης και κατεπείγουσας συνεδρίασης σχετικά με τις εξελίξεις του θέματος ΠΟΠ ελιά Καλαμάτας

Κοινή πρόταση έκτακτης και κατεπείγουσας συνεδρίασης

Κύριε Πρόεδρε,

Κύριε Περιφερειάρχη,

Μετά:

1) Το απύθμενο θράσος της ΠΕΜΕΤΕ να στείλει εξώδικα στον κ. Περιφερειάρχη, σε εφημερίδες και δημοσιογράφους.

2) Τις τελευταίες καταιγιστικές εξελίξεις γύρω από το θέμα του ΠΟΠ ελιά Καλαμάτας και το βαθύ παρασκήνιο το οποίο αποκαλύφθηκε για τον ρόλο προσώπου που έχει την ιδιότητα του νομικού εκπροσώπου της ΠΕΜΕΤΕ και παράλληλα έχει διατελέσει νομικός σύμβουλος αρκετών Υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης από το 2010 μέχρι και σήμερα.

3) Την πρόσκληση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ένωση Μεσσηνίας, του Αγροτικού Συνεταιρισμού Στέρνας, του Αγροτικού Συνεταιρισμού Νηλέας και τουΣυλλόγου υπέρ των Μεσσηνιακών ελαιοκομικών προϊόντων ΠΟΠ,προς όλους τους θεσμικούς φορείς, συνεπώς και προς το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου «να ενώσουμε τη φωνή μας στον κοινό στόχο που είναι η κατοχύρωση της ελληνικής ελιάς Καλαμών αλλά και της ελιάς Καλαμάτας ΠΟΠ και να απαιτήσουμε λύση πολιτική»  .

4) Το γεγονός ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο έχει αποφασίσει για το θέμα του ΠΟΠ ελιά Καλαμάτας.

Όλα τα ανωτέρω επιβάλλουν να καλέσετε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο για:

α) Να «καταγγείλουμε τα εξώδικα της ΠΕΜΕΤΕ και να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον κ. Περιφερειάρχη, τους δημοσιογράφους και τις εφημερίδες.

β) Να σεβαστεί το Υπουργείο την απόφαση του ΠεΣυΠ για το θέμα του ΠΟΠ ελιά Καλαμάτας και να μην αντιδικήσει στο ΣτΕ με την απόφαση του Περιφερειακού  Συμβουλίου  Πελοποννήσου».

Οι υπογράφοντες Περιφερειακοί Σύμβουλοι

 1. Πετράκος Αθανάσιος
 2. Δέδες Γεώργιος
 3. Βεργινάδη Μαρία
 4. Δημητρακοπούλου Ευγενία
 5. Καρούζος Χρήστος
 6. Καρσιώτης Χρήστος
 7. Μποζίκης Αναστάσιος
 8. Πουλοκέφαλος Γεώργιος
 9. Μπουντρούκας Ιωάννης
 10. Γκιλίτσης Νικόλαος
 11. Δρούγκας Δημοσθένης
 12. Λυμπεροπούλου Δήμητρα
 13. Κάτσαρης Παναγιώτης