Αρχική Περιφέρεια Πελοποννήσου Μεγάλη κόντρα Νικολάκου με Νίκα στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Μεγάλη κόντρα Νικολάκου με Νίκα στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Παναγιώτης Νίκας

«Εμείς δεν είμαστε πανηγυρτζήδες. Η ιστορία με τα πανηγύρια έχει τελειώσει. Εμείς κάνουμε προσπάθεια για την πολιτισμική αναβάθμιση της Περιφέρειας» είπε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας κατά τη διάρκεια απάντησής του για κριτική που έγινε για εκδηλώσεις στην Περιφέρεια.

«Το πανηγύρι δεν είναι πολιτιστική εκδήλωση, που τρώνε χωριάτικα κοτόπουλα με τα έξοδα των φορολογούμενων και γλεντάμε» είπε στη συνέχεια ο κ. Νίκας και συμπλήρωσε … «250.000 για πανηγύρια την Αρκαδία με την αιτιολόγηση που έκανε ο κ. Γιαννακούρας. Από ποιες επιτροπές πέρναγαν αυτά, που είναι καταγεγραμμένα για να διαβάσω και να μάθω; Λες και είμαστε χθεσινοί σε αυτό το χώρο.»

Κατόπιν, ο κ. Νίκας είπε ότι διαφωνεί σε εκδηλώσεις με «τσάμικα, σουβλάκια, μπόχα και χορευταρούδες, εμείς ακολουθούμε πολιτιστικούς δρόμους και δεν λακίζουμε».

Τέλος, υπογράμμισε ότι «ήθελα από την πρώτη στιγμή να σπάσω το καρκίνωμα του λαϊκισμού που έχει σχέση με τη χρηματοδότηση των εκδηλώσεων».

Ντίνα Νικολάκου

Άμεση ήταν η απάντηση της Ντίνας Νικολάκου στον Περιφερειάρχη στις αναφορές του σε «πανηγυρτζήδες», κατακρίνοντας την πολιτική της προηγούμενης περιφερειακής αρχής να χρηματοδοτεί εκδηλώσεις σε πανηγύρια.

«Δεν είμαστε πανηγυρτζήδες. Αν σας ενοχλεί ο χορός, θα σας στείλω κάποια στελέχη που πολύ πρόσφατα χόρεψαν σε τοπικές γιορτές και μέσα στον κορωνοιό.

Δεν δεχόμαστε να μας κουνάτε το δάχτυλο. Δύο χρόνια έχουν περάσει και πρέπει να καταλάβετε ότι εμείς θα ελέγχουμε εσάς.

Καρκίνωμα του λαϊκισμού μας είπατε εσείς που υποτίθεστε είστε μειλίχιος.

Μας μιλάει για πανηγυρία και να αρνηθεί η Περιφέρεια να πάει στη Νανούγκα στη μεγαλύτερη έκθεση στον κόσμο για τα προϊόντα;  

Το εγώ είμαι περιφερειάρχης δείχνει αυταρχισμό και αλαζονεία.» είπε μεταξύ άλλων η κυρία Νικολάκου.

πηγή: kalimera-arkadia.gr