Αρχική Περιφέρεια Πελοποννήσου Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου o Νικόλαος Αποστολόπουλος

Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου o Νικόλαος Αποστολόπουλος

Επίκουρος Καθηγητής στη Σχολή Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου διορίστηκε ο Νικόλαος Αποστολόπουλος.

Πρόκειται για τον γιο του Τάσου Αποστολόπουλου, πρώην Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου (2011-2012). 

Ο πατέρας του, Τάσος Απoστολόπουλος, έγραψε: “ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΑΣ.Επιτέλους ο Νίκος μετά από μια πορεία έξι χρόνων ως επίκουρος καθηγητής σε πανεπιστήμια της Αγγλίας και της Κύπρου επιστρέφει στην πατρίδα του, στο σπίτι του.(ΦΕΚ 1298/7 Ιουνίου 2021): «Διορίζεται ο Αποστολόπουλος Νικόλαος του Αναστασίου σε κενή οργανική θέση Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.), στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας της Σχολής Οικονομίας και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με γνωστικό αντικείμενο «Ευρωπαϊκές Πολιτικές Αειφορίας, Επιχειρήσεων και Ανάπτυξης», επειδή έχει τα νόμιμα προσόντα».”

Ο Δρ. Νικόλαος Αποστολόπουλος κατάγεται από το Βλάση Μεσσηνίας και για πολλά χρόνια εργάστηκε στην Ελλάδα και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ήταν Επίκουρος Καθηγητής Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις της Πάφου. Παράλληλα έχει εργαστεί ως Επιστημονικός Σύμβουλος του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ. Έχει διατελέσει Λέκτορας Επιχειρηματικότητας και Διευθυντής στο Μεταπτυχιακό της Επιχειρηματικότητας στο Πανεπιστήμιο του Plymouth καθώς και στο Μεταπτυχιακό της Επιχειρηματικότητας και της Διεθνούς Ανάπτυξης του ίδιου πανεπιστημίου. Ο Δρ. Νικόλαος Αποστολόπουλος ήταν ερευνητής στην ερευνητική ομάδα της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας και της κοινωνικής καινοτομίας στη Σχολή Διοίκηση Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου του Plymouth. Κατέχει διδακτορικό δίπλωμα με διάκριση στην επιχειρηματικότητα και την περιφερειακή αειφόρο ανάπτυξη στην ΕΕ. Έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από δέκα πρωτοβουλίες χρηματοδότησης μέσω των Διαρθρωτικών Ταμείων της ΕΕ. Είναι ο συντάκτης της έκθεσης για τον αντίκτυπο της στρατηγικής «Ευρώπη 2020» στην ελληνική οικονομία και την κοινωνία, η οποία χρηματοδοτήθηκε από τα Διαρθρωτικά Ταμεία της ΕΕ. Επιπλέον, είναι ερευνητής και μέλος του Jean Monnet Centre of Excellence του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Έχει κερδίσει ένα από τα ερευνητικά έργα του Enterprise Educators UK και επί του παρόντος εργάζεται μέσω αυτού στην ανώτατη εκπαίδευση για την επιχειρηματικότητα, καινοτομία και αειφόρο ανάπτυξη.

Είναι συγγραφέας ενός εγχειριδίου που διερευνά την κοινωνική επιχειρηματικότητα στην Ευρώπη και συντάκτης συλλογικού τόμου για την Επιχειρηματικότητα και τους Στόχους της Αειφόρου Ανάπτυξης. Δημοσιεύσεις του φιλοξενήθηκαν σε κορυφαία περιοδικά όπως τα: Journal of Rural Studies, Corporate Governance: The International Journal of Business in Society, Economic and Business Letters. Είναι, επίσης, σύμβουλος επιχειρηματικότητας και απασχολησιμότητας στο κέντρο αποκατάστασης “Amaltheia”. Εργάστηκε ως εμπειρογνώμονας της οικονομικής ανάπτυξης στο έργο SAYWA “Legal Boundaries of Work between Peru and Bolivia”, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα EuropeAid programme – Investing in people. Είναι, επίσης, εκδότης ενός ειδικού τεύχους με τίτλο «Επιχειρηματικότητα και πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά από 60 χρόνια κοινού ευρωπαϊκού οράματος: περιφερειακές και χωρικές προοπτικές» που θα δημοσιευτεί στο περιοδικό Journal of Small Business and Entrepreneurship.