Αρχική Περιφέρεια Πελοποννήσου Αποχωρήσεις, ένταση και καταγγελίες λόγω ”1821” στο ΠεΣυ Πελ/σου

Αποχωρήσεις, ένταση και καταγγελίες λόγω ”1821” στο ΠεΣυ Πελ/σου [video]

Νίκας: ”Εμείς αποχωρούμε ως πλειοψηφία. Προχωρήστε μόνοι σας”

Πρωτοφανή γεγονότα συνέβησαν κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, το απόγευμα της Δευτέας 19 Απριλίου.

Λίγο πριν ξεκινήσει η συζήτηση των θεμάτων της 4ης τακτικής συνεδρίασης η περιφερειακή σύμβουλος Τζένη Δημητρακοπούλου, αλλά και άλλοι περιφερειακοί σύμβουλοι, όπως η κα. Νικολάκου, ο κ. Πετράκος, ο κ. Δέδες ζήτησαν από τον Πρόεδρο να ολοκληρωθεί το θέμα, που είχε ξεκινήσει στην προηγούμενη συνεδρίαση και αφορούσε τις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και την επερώτηση της κας. Δημητρακοπούλου.

Ο Πρόεδρος Μανώλης Σκαντζός έκανε λόγο για λήξαν θέμα και συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε με αποτέλεσμα να υπάρξει ένταση και διαφωνίες από πλευράς παρατάξεων της μειοψηφίας. Πήρε το λόγο ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας και σημείωσε πως δεν γίνεται να δέχονται εκφοβισμό και ζήτησε από τους συμβούλους του να αποχωρήσουν και μάλιστα ανέφερε πως “καλά κάνει και χάνει αρμοδιότητες το Περιφερειακό Συμβούλιο”.

Η φράση αυτή αλλά και το γεγονός πως αποχώρησε και ο Πρόεδρος και δεν έμεινε να συντονίσει την συζήτηση εξόργισε τις παρατάξεις της μειοψηφίας που έκαναν λόγο για ύβρη από πλευράς Περιφερειάρχη και Προέδρου του Σώματος καθώς και για αντιδημοκρατική συμπεριφορά και δήλωσαν πως αποχωρούν και αυτές από τη συνεδρίαση, στην οποία να αναφέρουμε προήδρευσε ο αντιπρόεδρος Αποστόλης Γκούνης.

Μέχρι την τελική αποχώρηση έγιναν τοποθετήσεις -καταγγελίες από πλευράς των επικεφαλής των παρατάξεων αλλά και περιφερειακών συμβούλων και ειπώθηκε πως θα βγει κοινή δήλωση καταγγελίας της συμπεριφοράς τόσο του Περιφερειάρχη όσο και του Προέδρου του ΠεΣυ.

Και αφού αποχώρησαν οι παρατάξεις της μειοψηφίας-πλην του κ. Τζεμπετζή, επανήλθε ο κ. Σκαντζός και συνεχίστηκε με μόνο τους συμβούλους της περιφερειακής αρχής η συνεδρίαση με άλλα θέματα. Δείτε βίντεο από την live μετάδοση του Περιφερειακού Συμβουλίου.


Πηγή: http://www.drt915.gr